Artiklar skrivna av Camilla

Frösådd ett roligt sätt att tjuvstarta våren

I börja av året brukar fröleverantörerna ge ut sina nya frökataloger och butikerna börjar så smått få in årets frösorter. Använd januari till att botanisera bland alla spännande nyheter och gamla goda favoriter, planera och fundera vad du vill odla och var bästa växtplatsen kan tänkas vara. De flesta frösorter brukar passa att plantera runt mars-april men det finns vissa sorter såsom chili och pelargoner som man kan börja med redan i februari.
Läs mer om Frösådd ett roligt sätt att tjuvstarta våren

Odla Chili

Chili är både enkelt och tacksamt att odla. Det allra effektivaste är faktiskt att kort och gott ta en chilifrukt du tycker smakar bra från ett vanligt varuhus. Passa på när du ändå hackar en chili till maten och bara spara några fröer i en liten äggkopp eller liknande.
Läs mer om Odla Chili

Förkultivera Dahlia och chokladblomma knölar

I början på april/slutet på mars är det dags att plocka fram övervintrade dahlia och chokladblomma knölar om du vill förgro dem inomhus för tidigare blomning ute.
Läs mer om Förkultivera Dahlia och chokladblomma knölar

Begonia med sprakande blomsterprakt år efter år

En begonia är nästan ett måste för varje trädgård. Blommorna är så enormt vackra och de är lättskötta också och finns för både sol och skugglägen. De finns dessutom i en mängd olika varianter, från upprättväxande till hängande samt med allt från stora, fyllda, krusiga, flikiga eller enkla små blommor samt blommor med eller utan doft. Begonian finns i istort sett alla färger utom blått så du hittar lätt både ditt favoritutseende och din favoritfärg bland dessa sprakande växter
Läs mer om Begonia med sprakande blomsterprakt år efter år

Plantera i kruka och sätt guldkant på trädgården

Att plantera i kruka är ett lätt och snabbt sätt att skapa stämning och mysfaktor i trädgården eller på uteplatsen. Du kan enkelt också flytta runt krukorna eller byta ut växterna utifrån säsong och väder.
Läs mer om Plantera i kruka och sätt guldkant på trädgården

Skörda och övervintra chili

När hösten börjar närma sig är det dags att ta in chiliplantorna och låta de sista chilifrukterna växa klart inomhus alternativt i ett uterum eller liknande. Skörden blir mycket större och rikare på detta sätt då chiliplantan oftast har som mest frukt fram mot höstkanten och lägre temperatur än 12 grader saktar ner växtens förmåga att producera klart frukterna väsentligt.
Läs mer om Skörda och övervintra chili

Höstväxter för kruka

Nu när hösten börjar närma sig har de flesta sommarblommor och perenner vissnat ner i sina krukor. Men krukorna behöver inte stå tomma och det finns många vackra höstväxter att pryda trädgården med.
Läs mer om Höstväxter för kruka

Vi använder cookies för att förhöja din användarupplevelse på denna webbplats. Läs mer   Godkänn